Preot paroh Berechea Vasile- Ovidiu

Preoți slujitori Noiembrie 26, 2014

Născut la data de 30. 12. 1978 în localitatea Gura-Humorului, jud. Suceava din părinții Victor și Viorica. Clasele primare le-a urmat la Școala Generală nr. VII din Dorohoi, iar cele gimnaziale la Școala Generală nr. II din aceiași localitate.

În anul 1993 se înscrie la cursurile Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, făcând parte din prima generație a acestui seminar, reînființat, prin binecuvântarea I.P.S Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române și strădania preotului Toma Mihai, protopop al Protoeriei Dorohoi, având diriginți pe pr. prof Pușcașu Dumitru și pe pr. prof. Muha Constantin, actualul director al Seminarului.

În anul 1998 absolvă cursurile seminarului teologic trecând cu brio examenele de Atestare Profesională și de Bacalaureat.

În toamna anului 1998 participă la examenul de Capacitate Preoțească, organizat la Mănăstirea Durău pe care îl absolvă.

La data de 10.12. 1998 este hirotonit diacon în Capela Mitropolitană Iași, pentru ca la data de 12.12.1998 să primească Taina Hirotoniei  la Biserica „Sfântul Spiridon” din cadrul Spitalului Județean cu același nume din Iași, fiind hirotonit de I.P.S Daniel Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pe seama parohie „Sf. Gheorghe”  din localitatea Rediu, jud. Botoșani, Protopopiatul Darabani.

Stă aici timp de opt luni până în toamna anului 1999, când cu binecuvântarea I.P.S Daniel este transferat la parohia „Înălțarea Domnului” din localitatea Ibănești, jud. Botoșani.

În anul 2000 se înscrie la cursurile Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloaie” din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași, secția pastorală, pe care le finalizează în anul 2005, fiind licențiat în disciplina Liturgică, cu lucrarea de licență „Rugăciuni și rânduieli pentru sfințirea lumii înconjurătoare” având ca profesor îndrumător pe P. C. prof. dr. Viorel Sava.

În anul 2001 obține definitivatul în preoție iar în anul 2009 gradul II în preoție.

La data de 31.08. 2008 a primit rangul bisericesc de iconom, cu ocazia resfințirii bisericii parohiale, pentru activitatea pastorală, misionară și administrativă depusă pe parcusul anilor de slujire.

A publicat mai multe articole în ziarul creștin regional „Lumina” și revista”Slova Creștină” a Protopiatului Dorohoi.

Data hirotonire: 1998-12-12